Otomasyon dergisi, Türkiye'nin otomasyon konusundaki ilk ve en köklü dergisidir. 1992 yılında “Türkiye’de Otomasyonsuz Fabrika Kalmasın” sloganıyla yola çıkan dergi, Türkiye endüstrisinin otomasyon konusunda bilgilendirilmesini kendisine misyon edinmiştir. Dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri anında okuruna iletmeyi; otomasyon alanında yapılacak yatırımların, doğru ve kârlı olabilmesi için yol gösterici bir rol oynamayı amaçlamıştır.

GIDA SEKTÖRÜNDE HİJYEN VE VERİMLİLİK

ANT MÜHENDİSLİK

GIDA SEKTÖRÜNDEKİ SENSÖR ÇÖZÜMLERİ ÜRETİM SİSTEMLERİNDEKİ
BİREYSEL MÜŞTERİ GEREKSİNİMLERİNİ KARŞILIYOR.

Sanayinin geleceği, üretim ve kontrol süreçlerinin birbirine daha çok bağlanması ile şekillenecek. Ürün çeşitliliği ile maksimum verimliliğin sağlanması, Endüstri 4.0 konseptinin asıl hedefi gibi gözüküyor.Bu bağlamda otomasyon sistemleri, anında bilgi akışı sağladığı için, kalite ve üretim verimliliğinin artmasında önemli bir etkiye sahip. İş ve işçi güvenliği anlamında da olumlu katkıları mevcut. Sensörler sayesinde, üretim sistemlerindeki bireysel müşteri gereksinimleri karşılanabiliyor. Sensörlerin, kontrol sistemlerine tam entegrasyonu ile hem sistem üzerindeki yükün hafifletilmesi hem de makine verimliliğinin arttırılması sağlanmalıdır. Ürün seçimi konusunda müşterinin prosesi çok iyi anlaşılmalıdır. İhtiyaçlar tespit edilip, kısa zamanda bunlara çözüm sağlanmalıdır. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi gereken sektörlerin en başında gıda sektörünün geldiğini söyleyebilir. Gıda üreticileri, müşterilerinin taleplerini karşılamak için hızlı ve hijyenik bir şekilde üretim yapması gerekiyor. Üretim hatlarında kullanılan ekipmanların güvenilir ve temizlik kimyasallarına dayanıklı olması gerekiyor. Datalogic, hijyenik ortamlarda kararlı algılama için de S8 serisi sensörler ile kullanıcılarına çözüm sunuyor.