BASKI ALTINDA BİLE HİJYENİK KOŞULLARDAKİ SENSÖRLER

🔍 Zorlu koşullar altında güvenilir sonuçlara ulaşmak, yiyecek üretim ve proseste oldukça önemlidir. Çünkü kirletilmiş veya tüketilmeye uygun olmayan yiyeceklerin tedariki önemli finansal kayıplara neden olabileceği gibi insan saygınlığına ciddi hasarlar verebilir. Paketli yiyeceklerin daha uzun raf ömrüne sahip olması talebi endüstride karşılaşılan en büyük sorunlardan biridir. Bu durum, makine tasarımının yanı sıra paketleme ve temizlik proseslerinde doğrudan etkiye sahip olmaktadır.

DAYANIKLI, DUYARLI VE AKILLI
Hijyen sektörü için etkili sensör çözümlerinin geliştirilmesi konusunda proses ve fabrika otomasyonu standart gereklilikleri dikkate alınmalıdır. Proses otomasyonu, dayanıklı malzemelerin kullanılmasını ve kapsamlı temizlik kapasitesi gerektirirken, hızlı cevap süreleri, minimal muhafaza, doğrudan işletme ve uzaktan sensör ayarlarının yapılması fabrika otomasyonundaki kilit faktörlerdir. Bu durum, etkili sensör çözümlerinin geliştirilmesine ilişkin sinerjiler ve yararlar sağlamakta ve makinelerin kurulması, işletilmesi ve günlük işleyişinde uygulanabilir. SICK, yiyecek endüstrisinde kullanılmak için test edilen ve belgelenen pek çok uygun çözüm sunmaktadır.

AMAÇ: YİYECEĞİN GÜVENLİ İMALATI VE PROSESİ
EHEDG (Avrupa Hijyenik Mühendislik & Tasarım Grubu) ve ABD’deki 3-A Sağlık Standartları A.Ş. gibi kuruluşlar yiyeceğin güvenli şekilde imalatını sağlamak amacıyla hijyen makineleri, sistemleri ve sistem parçalarının kurulumu için ilkeler geliştirmektedir. Bu küreselleşme çağında, bu tür ilkeler ve belgeleme kriterleri arasındaki uyuma daha çok güvenmekteyiz.
YIKAMA VE HİJYENİK TASARIM:
GERÇEK BİR BAŞARI GÖSTERGESİ YATIRIM

Katı hijyen standartlarını gerçekleştirecek ortak bir yöntem, her gün yüksek basınçlı temizlik sistemlerinin kullanılmasıdır. Bu da bireysel parçaların sert kimyasal gereçlerin yanı sıra güçlü termal ve mekanik yüklere maruz kaldığı ve sensörlerde ciddi sorunlara neden olduğu anlamına gelmektedir. Yiyeceğin işlenmesi için kullanılan makine ve sistemler ilgili hijyen gerekliliklerine göre farklı bölgelerde düzenlenmektedir:
Bölge A: Yiyecek bölgesi (hijyen bölgesi). Bazı ek standartlar “hijyenik olarak tasarlanmış” makineler ve bu makinelerde kullanılan sensörler. Ürün artıkları mikroplar için ideal büyüme ortamı sunduğundan, bir makine kullanım sırasında ürün artıklarından arınırsa makine hijyenik olarak tasarlanmış olur. Bu nedenle bu parçaları tasarlarken ölü alanlardan ve açık bağlantılardan kaçınmak önemlidir. Hijyen standartlarına uygun tasarlanan makinenin yiyecek bölgesinde (hijyen bölgesi) doğrudan kullanılabilecekleri şekilde uygulanmaktadır.

Bu gerçekten çok başarılı bir yatırımdır ve her şeyden öte, hijyenik bir şekilde tasarlanan makine ve sistemler ürün atıkları toplama kapsamı sağlamamaktadır.🔍 

Daha az ürün atığının toplanması daha az temizlik anlamına gelmektedir ve karşılığında gereken temizleme aracı, su ve enerjiyi azaltmaktadır. Daha az temizleme aralığının sonucunda sistem verimliliği artmakta ve özellikle ürünler sıklıkla değiştirilirse bu durum gerçek bir ekonomik kazancı beraberinde getirmektedir.
Bölge B: Sıçrama bölgesi (temizleme bölgesi, Yıkama bir makinenin sıçrama bölgesinin hızlı ve etkili bir şekilde ıslak temizliğe maruz olabileceğini ve bu tür bir temizlik ile yüzeylerde artık kalması durumunda (gıda, temizlik aracı veya su) bunun çok az bir miktarda olacağını göstermektedir. Bu nedenle sıçrama bölgesindeki sensörler temizlik gereçlerine ve yüksek basınçlı temizliğe karşı dayanıklı olmalıdır.

Bölge C: Gıdasız bölge.

MALZEME HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİR
Sensörler için gerekenler açık bir şekilde belirtilmiştir- alkaline karşı kimyasal direnç, klorlu ve oksidatif temizlik gereçleri ve dezenfektanlar; termal direnç, sıcaklıktaki önemli değişikliklere uyum (ör. 5°C’lik soğuk bir ortamda yaklaşık 80°C’lik bir su ile temizleme) ve gerekli sızdırmazlık düzeyi sağlanmalıdır.

Bu özel koşullarda dahi sensörlerinin güvenilirliğinden emin olmak için SICK geniş (gövde) malzemeleri yelpazesinde uygun değişkenler sunmaktadır.

Paslanmaz çelik: Paslanmaz çelik gövdelere eklenen sensörler son derece dayanıklı, pas tutmaz ve sağlamdır. Yoğun temizlik ve dezenfeksiyon süresince kimyasal malzeme direnci ve tam sızdırmazlık sağlamaktadır.

SICK yıkama proseslerine uygun versiyonların yanı sıra hijyenik tasarıma sahip paslanmaz çelik sensörlerini tedarik etmektedir.

VİSTALTM: Klasik plastiklerin özelliklerinin çok ötesine geçen mekanik özellikler gösteren yüksek dayanımlı, cam elyaflı plastik. VISTALTM gövde görülmemiş bir mekanik dayanıklılığa ve plastik gövde için sızdırmazlığa ulaşmakta ve bu durum yüksek IP 69K koruma sınıfına yansımaktadır.

PTFE: PTFE gövde, sensör ve kablolar arasında tam koruma sağlamaktadır. PTFE plastik, çözücüler veya diğer sert kimyasallardan etkilenmemektedir. Yüzeyi o kadar düzgün ve kaygandır ki neredeyse hiçbir dış madde yapışamaz; bu yüzden hijyenik ve ıslak alanlar için kullanışlıdır.

IP 69K Koruma sınıflı gövde: IP 69K koruma sınıflı gövde, temizlik prosesleri 100 bar yüksek basınç veya 80°C’ye kadar su sıcaklığına sahip olsa da sensörler ve aksesuarlarının yoğun temizleme proseslerine dayanabilmesini sağlamaktadır.


Montaj araçları mikroplar için yuva olursa hijyenik sensörler ne için kullanılmaktadır? “Hijyenik tasarım” montaj sistemi EHEDG’nin önerilerine tam olarak uymaktadır.

İhtiyaçlara dayanarak, her birinin entegre bayonet mandalı bulunan düz ve kompakt açılı teleskopik tüplerin ve lazerle kaynaklanmış bir paslanmaz çelik flanşının sensörlerin montajı için bulunmaktadır.

Montaj sistemleri ön montajı yapılmamış şekilde tedarik edilmektedir. SICK yiyecek ve içecek endüstrisinde kullanılmak üzere M12 bağlantı konnektörü olan PVC’den yapılmış özel bağlantı kabloları geliştirmiştir. Ecolab sertifikası ve IP 69K koruma sınıfı ile, test edilen temizlik gereçleri ve dezenfektanlara karşı direnç sağlanmaktadır.

🔍 YİYECEK

3D GÖRÜNTÜ İŞLEME KULLANILARAK KESME PROSESİNİN OPTİMİZASYONU
Form ve hacim ölçümleri et gibi yiyeceklerin kesim işlemini optimize etmektedir. Bu, artıkları azaltır ve maliyet tasarrufu sağlar. İlgili ürün formlarının doğru ve üç boyutlu ölçümü en uygun kesimi sağlamaktadır. IVC-3D 3D görüntü işleme, bu yüksek gereksinimler için idealdir.

Paslanmaz çelik gövdesi yiyecek endüstrisinin hijyenik gereksinimlerini yerine getirir ve agresif temizlemelere karşı dayanıklıdır.

3D görüntü işlemenin kompakt gövdesi görüntü işlemini, aydınlatma ve değerlendirmeyi kapsamaktadır.

Tavsiye edilen ürünler: IVC-3D
ZORLU VE HİJYENİK ORTAMLARDA GÜVENİLİR ALGILAMA
Et gibi yiyecekler konveyör bandı üzerinde uygun şekilde birbirlerini takip etmelidir. Eksik parçaların güvenilir algılaması imalat sürecinde oluşabilecek sorunları engellemektedir. Sensör sıkça iki konveyör bandı arasında dar bir boşluktan algılamak zorundadır. W4-3 Inox tek ışınlı güvenlik sensörünün ışık noktası bunu gerçekleştirebilir. Düz, neredeyse kenarsız ve aralıksız paslanmaz çelik gövdesi sterilize edilebilir öğretme tuşu ile hijyen gereksinimlerini yerine getirmektedir.

70 °C kadar dayanıklılık ve IP 69K koruma sınıfı, sürekli kullanılabilirliğini sağlamaktadır. Sensörler Ecolab, FDA ve HACCP uyarınca sertifikalandırılmıştır.

Tavsiye edilen ürünler; W4S-3 paslanmaz çelik

GÜVENİLİR DAMGA İZİ ALGILAMASI
Referans işaretleri paketleme malzemelerinin otomatikleştirilmiş üretim proseslerinde güvenli şekilde algılanması ve doğru şekilde yerleştirilmesine yardımcı olmaktadır. KTM kontrast sensörü, filmin kesilmesi gibi makine işleyişini kontrol etmek için bu işaretleri güvenli şekilde algılamaktadır. Hijyen koşullarının sağlanması için paslanmaz çelik varyantı kullanılmaktadır. Bağlantılı hijyenik tasarım montaj sistemi aynı zamanda kirlenme riskini en aza indirgemektedir.🔍 

Tavsiye edilen ürünler; KTM Prime

CIP PROSESLERİ İÇİN ÖZEL HIZ ÖLÇÜMÜ
Proses kumandası için et kesme makinesinin çıkış hızının bir sonraki makineler ile aynı oranda ayarlanması gerekmektedir. Bu hızı ölçmek için artımsal enkoderler kullanılmaktadır.  Koruma sınıfı IP 67 sayesinde DFS60 artımsal enkoderin hijyenik ve ıslak ortamlarda kullanılması son derece uygundur.

Tavsiye edilen ürünler; DFS60

HİJYENİK ORTAMLARDA KULLANIM İÇİN SİSTEM ÇÖZÜMÜ
Et imalat endüstrisi gibi hijyenik ortamlar, uygun sensörler ve bağlantı sistemleri gerektirmektedir. Hygienic Design bağlantı sistemi, imal edilen ürünün mikrobakteriyel kirliliği riskini en aza indirgemektedir.

Ayarlanabilir açı ve yükseklik teleskobik kol sayesinde bağlantı sistemi esnek bir şekilde kullanılabilir. Reflektör ve W4S-3 Inox Hygiene tek ışınlı güvenlik sensörü kombinasyonu sayesinde etkili bir sistem çözümü sağlanmaktadır.

Tavsiye edilen ürünler; W4S-3 Inox Hygiene

ÜRÜNÜN ET KESME MAKİNESİ GİRİŞİNDE ALGILANMASI
Et kesme makinesi girişinde işlem kontrolü için güvenilir ürün algılaması gerekmektedir. V18V fotoselde bulunduğu gibi silindirik fotoseller bu görev için idealdir. Şekilleri itibariyle kısıtlı alanlardaki uygulamalar için de uygundur.

Tavsiye edilen ürünler; V18V

HİJYENİK ORTAMLARDA TEHLİKELİ NOKTA KORUMASI
IP 69K koruma sınıfına sahip güvenlik ışık perdeleri hijyenik ortamlarda tehlikeli nokta koruması sağlamak için kullanılmaktadır. Dayanıklı, malzeme, düz yüzeyler ve yüksek basınçlı temizlik tekniklerine direnç, hijyenik ortamlarda son derece önemli olan bakteriyel kirlilikten kaçınmayı sağlamaktadır.
Tavsiye edilen ürünler; IP69K gövdede C2000
Standardı

İÇECEK

DEPOLAMA TANKLARINDA NOKTASAL SEVİYE ÖLÇÜMÜ
Birkaç örnek vermek gerekirse, depolama tanklarında noktasal seviye ölçümü her tür sıvıda kullanılabilirliğinin yanı sıra, yıpranmaya dirençli ve bakım istemeyen işlevsellik ile doğru seçim LFV200 titreşimli seviye sensörüdür. Hijyenik versiyonunda gövdesi yüksek bir kaliteye ve steril proses bağlantılarına sahiptir.

Tavsiye edilen ürünler; LFV200

🔍 DEPOLAMA TANKLARINDA SEVİYE ÖLÇÜMÜ
İçecek endüstrisindeki depolama tanklarının dolum seviyesinin sürekli denetimi için basınç sensörleri kullanılmaktadır. Sıvılar ile temas ettiklerinden dolayı hijyenik uygulamalar için uygun olmaları gerekir. PBS Hygienic basınç sensörü, gömme montajı ile yüksek dayanıklı paslanmaz çelik diyaframı ve hijyene uygun proses bağlantıları sayesinde güvenli hijyenik işletim ve CIP ile SIP tesislerinin yüksek uygunluğunu sağlamaktadır.

Tavsiye edilen ürünler; PBS Hygienic

KIVRIMLI KEMER POZİSYONU SORGULAMASI
İçecek endüstrisi depolama tankları içerisinde ürün akışının kumanda edilmesi için kemer panelleri kullanılır. Kemer panelleri boru hatlarını birbirine bağlar. Kıvrımlı kemer pozisyonu sorgulaması IMF endüktif yaklaşım sensörü ile gerçekleşir. IMF, su geçirmez gövdesi ve agresif temizlik maddelerine karşı dayanıklılığı sayesinde hijyenik ve ıslak bölgeler için oldukça uygundur.

Tavsiye edilen ürünler; IMF

ŞİŞELEME SİSTEMLERİNDEKİ TEDARİK TANKLARINDA SICAKLIK ÖLÇÜMÜ
İçecek üretiminde şişeleme tesislerinin besleme haznesi içerisindeki sıcaklık sürekli olarak ölçülmelidir. Sıcaklık sensörünün ürün ile temas etmesinden dolayı yüksek hijyenik gereksinimlerini yerine getirmek zorundadır. Sıcaklık sensörü hijyene uygun bir Pt100 direnç termometresidir. Kaliteli paslanmaz çelik kullanılması ve ürün ile temas eden parçaların aralıksız tasarımı sayesinde yüksek katı hijyenik gereksinimler yerine getirilmiştir. Bu, şişeleme tesisinin güvenli hijyenik işletimini ve en iyi uygunluğunu sağlamaktadır.

Tavsiye edilen ürünler; THTE
Tampon tankı içerisindeki dolum seviyesi ölçümü, şişeleme makinelerinde anahtar uygulamalarından biridir. Şişeleme tesisinin sıvı beslemesini güvence altına almak için dolum seviyesinin ölçülmesi gereklidir. LFP Inox seviye sensörü, sıvılar ile köpüğü güvenilir bir şekilde birbirinden ayırmaktadır.
LFP Inox, FDA’ya uygun malzemeler, EHEDG uyarınca sertifikalandırılmış tasarımı, CIP ve SIP dayanıklılığı sayesinde yüksek hijyenik gereksinimlere sahip uygulamalar için uygundur.

Tavsiye edilen ürünler; LFP Inox